Българско движение "Син флаг"
Blue Flag
БЪЛГАРСКО
ДВИЖЕНИЕ
“СИН ФЛАГ”


Новини
ПРОГРАМА „ЕКОУЧИЛИЩА“ ОБЯВЯВА МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ВИДЕОКЛИП

(11-03-2015)

За Световните дни на действие през април 2015г. каним всички ученици да пеят за един устойчив свят. Всяка страна може да изпрати един национален кандидат за участие в международния видео конкурс International Music Video - Generation Next.

Основната цел е всяко училище да направи свое собствено музикално видео, видеоклип на песента - Generation Next /Следващо поколение/, който е продуциран от FEE Норвегия, координатор на програма Ecoучилища в Норвегия. Не е необходимо да композирате или записвате нова версия на песента. Ако решите да го направите журито няма да оцени това. Оценката ще бъде за самия видеоклип.
http://eco-schools-projects.org/wda/about/wda-april-2015-international-music-video-competition/

 Как да участва училището в конкурса?
1. Гледайте видеото образец в Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=JXazh8OyEL0

2. Свалете текста 

https://dl.dropboxusercontent.com/u/28047540/Sustainable%20is%20Possible%20int..docx


3. Свалете / запишете музиката на песен

https://www.dropbox.com/s/k2uoxtoocnbtnzn/Sustainable%20is%20possible%20New.mp3?dl=0


4. Направете си музикален видеоклип на песента. Ние силно стимулираме училищата да направят този проект, който е интегриран в няколко дисциплини/учебни предмети. Разучете и анализирайте текста (особено в страни, където английският език не е майчин). Репетирайте песента в часовете по музика. Направете костюми и реквизит от повторно използвани материали в клас.

5. Изпратете клипа на националния оператор за Екоучилища във вашата страна (срокове за това ще бъдат определени от националния оператор- до 15.04.2015 г.)

6. Националният оператор ще избере един национален победител, за да участва в международния музикален видеоклип конкурс. Този клип ще бъде качен в уеб страницата WDA: http://eco-schools-projects.org/wda/ по време на Световните дни на Екоучилища през 20-26 април, 2015.

7. От 27 април до 3 май ще бъде възможно да се гласува за клиповете чрез сайта WDA http://eco-schools-projects.org/wda/

8. От петте музикални клипове, които имат най-много харесвания в сайта WDA, международно жури ще избере трите най-печеливши.

9. Клиповете ще бъдат оценявани по следните критерии:
- Творчество
- Ентусиазъм
- Сюжет
- Технически характеристики
- Позоваване на елементите на екоучилища (Зелен флаг)

10. Победителите ще бъдат обявени на 6 май 2015 г. Победителите на трето място ще получат € 200, на второ място € 400 и първият победител ще получи € 600.

- Училищата могат да използват оригинала на песента / на музиката и да имитират, да играят и изразяват с мимики, това което искат да покажат
или
- Училища могат да запишат своя собствена версия на песента (като използват оригиналната песен = Impossible - James Arthur)
или
- Ако училища пожелаят могат да променят текста, но само ако той е написан и изпят на английски език. Все пак, ако решите да го направите журито няма да оцени това.

- WDA/Световните дни на екоучилища/ е ученически проект и направата на видеото трябва да бъде извършено от учениците, доколкото е възможно. Най-малко 10 различни ученици(на възраст от 3 до18 г.) трябва да се появяват във видеото.

- Трябва да има поне една препратка към Екоучилища във видеото.

Оригиналният статут на конкурса, както и видеоклипа можете да видите тук:
http://eco-schools-projects.org/wda/about/wda-april-2015-international-music-video-competition/News Logo