Българско движение "Син флаг"
Blue Flag
БЪЛГАРСКО
ДВИЖЕНИЕ
“СИН ФЛАГ”


Зелен ключЗелен ключ е еко-етикет, чиито представител за страната ни е Българско Движение „Син флаг“, който цели да повиши еко-информираността и съзнанието на служителите и клиентите на хотелите по света, за да се използват само устойчиви методи и технологии за работа и предлагането на хотелски услуги да се превърне в екологосъобразен и отговорен бизнес, който се стреми към намаляването на използваните ресурси, вода и енергия и икономия на значителни средства.

„Зелен ключ” е най-новата програма на Фондацията за екологично образование в България, но в рамките на месеци се развива амбициозно, предвиждайки интереса от страна на най-динамично развиващия се сектор на българската икономика – туризмът.
„Зелен ключ“ е еко-етикет за туристически и развлекателни заведения, който се присъжда на хотели, отговарящи на набор от екологични изисквания. Получаването на Зелен ключ доказва отговорността на хотела за околната среда и обществото.

„Зелен ключ” е най-мащабният еко-етикет, с който са удостоени над 2200 заведения в 45 страни. Програмата „Зелен ключ” е неправителствена, нестопанска и независима и се ползва с подкрепата на Световната туристическа организация World Tourism Organization /WTO/ и Екологичната програма на Обединените нации United Nations Environmental Program /UNEP/. Първите сертифицирани хотели в България са Radisson Blue Grand Hotel Sofia и Park Inn by Radisson хотел-София.
Освен хотели, по стандартите на Зелен ключ могат да бъдат сертифицирани също къмпинги, ресторанти, конферентни центрове, увеселителни паркове и заведения.
През 2014 Програмата „Зелен ключ“ отбеляза своя 20 годишен юбилей.

Българско Движение „Син флаг” призовава всички собственици на туристически и развлекателни заведения, които имат амбицията да ги ръководят устойчиво, с разумен отпечатък върху околната среда, при спазване на екологичните норми да се включат в Програмата.
Каним всички, които желаят да оптимизират разходите за управление на туристическия си бизнес, като намалят потреблението на ресурси и генерираните отпадъци чрез нов и модерен мениджмънт, да усвоят и наложат стандартите на „Зелен ключ“, което гарантира успеха им и неизбежните икономии.

Приканваме всички управители на хотели, къмпинги, ресторанти, конферентни центрове, увеселителни паркове и заведения, които имат самочувствие, че се справят отлично с управлението им – да тестват нивото си, като се сертифицират по изискванията на Програмата.

Защото все по-често хората със съзнание за заобикалящата ни среда, които избират място за почивка, настаняване или развлечение, търсят такова с екологосъобразно и качествено управление, което не замърсява и предлага по-добри условия с минимално негативно влияние върху света около нас.

Българско Движение „Син флаг” има амбицията да установи успешно сътрудничество с повече модерно мислещи стопани на туристически обекти, с които чрез Програмата „Зелен ключ” да популяризира и поддържа високото качество на българския туризъм, за да отговаря на световните изисквания и да привлича все повече туристи, което неизменно носи и желания от всички икономически ефект. Зеленият ключ – полезен за гостите на хотелите, полезен за собствениците им, полезен за околната среда.

www.green-key.org
Програма „Екоучилища“ E-mail: petya_j@yahoo.com
Програми „Син флаг“, Учим за гората“ и „Зелен ключ“
E-mail: skgbg2000@yahoo.com

Българско Движение „Син флаг“
гр. Поморие 8200
ул. "Васил Левски" 1А
E-mail: bulblueflag@yahoo.comЗелен ключ
Зелен ключ
Зелен ключ
Зелен ключ
Зелен ключ
Green Key Logo